Wat is Badoo: een Gratis Dating App! Lees de review [2024] (2024)

Badoo is meer dan alleen een datingsite, maar dating is wel een van de belangrijkste reden waarvoor Badoo wordt gebruikt.

Naast gratis dating kan je Badoo gebruiken voor het vinden van nieuwe (online) vrienden of gewoon lekker een beetje de tijd vol chatten.

Badoo is opgericht in 2006 en kent inmiddels vele miljoenen leden over de hele wereld. Hoewel de site populair lijkt te zijn onder onder een grote groep gebruikers valt er ook stevige kritiek te horen.

In deze review gaan we kijken wat Badoo te bieden heeft, wat de sterke en zwakke punten van de site zijn, of de site te vertrouwen is en of je hem voor online daten kunt gebruiken.

Datingsites vergelijken

Inhoud

Wat is Badoo?

Wat is Badoo: een Gratis Dating App! Lees de review [2024] (1)

Badoo is een grote internationale datingsite/sociaal netwerk, en kan gebruikt worden voor daten, nieuwe vrienden zoeken of chatten. Badoo heeft naar eigen zeggen meer dan 450 miljoen leden in 190 landen.

Hoe werkt Badoo?

Bij het aanmaken van een profiel wordt gevraagd wat het doel van je aanmelding is.

Wil je:

 • Nieuwe mensen leren kennen bij jou in de buurt
 • Daten
 • Alleen chatten met andere leden

Zoals je ziet aan de opties, is Badoo meer dan alleen een datingsite, en zijn niet alle leden single of op zoek naar een relatie. Wij gaan er in deze review vanuit dat je Badoo voor dating wilt gebruiken.

Profiel aanmaken

Een gratis account aanmaken bij Badoo kan door in te loggen met je Facebookgegevens of door je voornaam, je geboortedatum, je woonplaats en een e-mailadres op te geven.

Na aanmelding vraagt Badoo om je vrienden uit te nodigen op basis van het adresboek van je e-mail. Hiervoor hebben ze het wachtwoord van je e-mailaccount nodig. Wij raden je af om dit te doen want hiermee wordt iedereen in je adresboek gespamt met ongewenste e-mail van Badoo. En dat is voor niemand leuk.

Profiel bewerken

Als je eenmaal bent ingelogd kan je foto’s en informatie over jezelf aan je profiel toevoegen, en kan het zoeken naar nieuwe contacten beginnen.

Contact leggen

Je kunt profielen van andere leden bekijken, zoeken op basis van interesses of zoeken naar leden bij jou in de buurt. Dit laatste kan zowel via de app als wanneer je de Badoo website in een browser bezoekt.

Heb je leuke singles gevonden, dan kun je ze liken of een berichtje sturen.

Hoewel de site niet primair Nederlands is (er zijn gebruikers van overal ter wereld) kan je met Badoo in Nederland singles vinden. Er is een groot aantal Nederlandse gebruikers actief en je kan zoeken naar singles bij jou in de buurt waardoor je de buitenlandse schonen makkelijk van je af kunt houden.

Kennismakingsspel

Naast door profielen bladeren, zoeken en kijken of er leuke leden in de buurt zijn is er nog een andere manier om singles te vinden: het kennismakingsspel.

Eigenlijk dekt kennismakingsspel niet helemaal de lading, want het is niet echt een spel.

Het principe van het Badoo kennismakingsspel ken je waarschijnlijk al wel van dating apps zoals Tinder. Je geeft aan of je op zoek bent naar mannen of vrouwen binnen een bepaalde leeftijdscategorie en vervolgens krijg je foto’s te zien op basis waarvan je kan zeggen of je iemand leuk vindt of niet.

Wat is Badoo: een Gratis Dating App! Lees de review [2024] (2)

Tijdens onze test kregen we ook foto’s van leden te zien die alleen op zoek waren naar nieuwe vrienden, terwijl wij hadden aangegeven op zoek te zijn naar andere singles. Er lijkt in het kennismakingsspel helaas geen filter te zijn om te filteren op basis van intentie. Dat is een minpuntje als je gericht wilt zoeken naar een date, of juist alleen wilt chatten.

Dat gezegd hebbende is het Badoo kennismakingsspel wel een leuke en snelle manier om andere leden te leren kennen.

Wat kan je met een gratis Badoo profiel?

De meeste gebruikers kunnen Badoo gratis gebruiken voor dating en zullen hier genoeg aan hebben.

Nadat je een gratis profiel hebt aangemaakt kan je al meteen berichtjes sturen naar andere leden. Bijvoorbeeld naar een match uit het kennismakingsspel of iemand die je hebt gevonden via een zoekopdracht op de site. Met een gratis profiel kan je per dag 5 berichtjes sturen.

Daarnaast kan je zo veel je wilt het kennismakingsspel spelen. Hiervoor moet je wel minimaal één foto van jezelf hebben geüpload. Dit om te voorkomen dat iedereen zomaar door alle foto’s op de site kan gaan bladeren. Om te kunnen zien moet je jezelf laten zien, dat maakt het op zich wel zo prettig voor iedereen.

Verder kan je met een gratis profiel leden bij jou in de buurt bekijken (maar natuurlijk ook profielen van singles op andere locaties). Ook kan je zien wie jou als favoriet heeft gemarkeerd en je kan anderen marken als jouw favorieten.

Tot slot kan je met Badoo gratis de app gebruiken zodat je ook onderweg verder kunt gaan met vrienden of dates zoeken en chatten met je reeds opgedane contacten.

Wat kan je met een betaald account?

Hoewel je al heel veel kan met de gratis versie, kan je credits kopen om toegang tot extra functies te krijgen. Zo kan je credits inzetten om ervoor te zorgen dat je profiel vaker gezien wordt, om onbeperkt berichtjes te kunnen sturen of om superkrachten te verkrijgen.

Met superkrachten kan je onder meer…

 • …zien wie jou leuk vindt tijdens het kennismakingsspel (dus nog voordat jij zelf hebt gezegd of je de ander wel of niet leuk vindt)
 • …je vorige keuze ongedaan maken (handig als je per ongeluk die ene leukerd hebt weggeklikt)
 • …chatten met de populairste leden (wie wil dat nou niet… 😉 )
 • …onzichtbaar door profielen bladeren (leuk voor de innerlijke creep)
 • …virtuele cadeautjes geven
 • …vaker getoond worden

Als je serieus zoekt naar een relatie zijn credits wel nuttig, omdat je meer contacten kunt leggen per dag dan met een gratis Badoo profiel.

Kosten Badoo credits

Je kunt verschillende pakketten met credits kopen. Hoe groter het pakket, hoe goedkoper de credits. De prijzen kunnen variëren, maar op het moment van schrijven waren ze als volgt:

Wat is Badoo: een Gratis Dating App! Lees de review [2024] (3)

Betalen kan met iDEAL, PayPal of creditcard. Let wel op, je pakket wordt automatisch aangevuld, mocht je dit niet willen zet dit dan uit. Dit kan via instellingen -> betaalinstellingen -> automatisch opwaarderen.

Badoo Premium

Naast de los inzetbare credits heeft Badoo ook een abonnement: Premium. Hiermee heb je constant toegang tot een aantal functies waar je normaal per keer met credits voor betaalt. Zo kan je met premium een ‘Nee-stem’ omgedaan maken, worden je berichten als eerste gelezen en kan je onzichtbaar profielen van anderen bekijken.

Een Premium abonnement is er vanaf €2,99 per maand.

Badoo app

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er een app voorhanden. Met de Badoo app kan je onderweg verbonden blijven en de verloren momentjes gebruiken om te chatten of te flirten.

Wat is Badoo: een Gratis Dating App! Lees de review [2024] (4)

De Badoo app is gratis verkrijgbaar voor Android en Apple app store:

Hoe kan je Badoo verwijderen?

Om je Badoo account te verwijderen ga je naar:

 1. Instellingen
 2. Account verwijderen
 3. Kies in de pop-up voor de optie ‘Je account verwijderen’
 4. Voer je wachtwoord in

Je Badoo account wordt nu verwijderd. De gegevens blijven nog 30 dagen bewaard voor het geval je je mocht bedenken. Na deze 30 dagen worden ze definitief verwijderd.

Nog niet helemaal duidelijk? Of heb je een account dat weg moet maar heb je geen toegang? Lees dan hier uitgebreid hoe Badoo verwijderen werkt.

Kritiek

Hoewel de site prima functioneert en je veel met de gratis versie kunt is er ook kritiek te horen op Badoo.

In een onderzoek uit 2009 door de Universiteit van Cambridge kreeg Badoo de laatste plaats van de 45 onderzochte sites op het gebied van privacy. Dit omdat de site nogal agressief op zoek gaat naar nieuwe leden via de adresboeken en Facebook contacten van bestaande leden.

Ook zijn er klachten van mensen die een profiel van zichzelf vinden terwijl ze dat nooit hebben aangemaakt. Waarschijnlijk heeft Badoo de informatie en afbeeldingen hiervoor van Facebook geplukt. Het verwijderen van een dergelijk profiel kan erg lastig zijn en er wordt niet of nauwelijks op gereageerd door de helpdesk.

Badoo zit dan ook in de top-10 van sites waarover Google de meeste verzoeken ontvangt pagina’s uit de zoekresultaten te laten verwijderen.

Als je zelf een account hebt aangemaakt dan kan je wel goed aangeven welke informatie je wel en niet wilt delen met andere gebruikers.

Is Badoo geschikt voor online daten?

Ja en nee. In principe kun je Badoo voor dating gebruiken, de site is tenslotte bedoeld om nieuwe mensen te leren kennen. Ze presenteren zichzelf ook als een “datingsite en meer”. Het idee is dat het een soort kruising is tussen een sociaal netwerk en een datingsite.

Persoonlijk vinden wij dit soort sites minder praktisch voor dating als je serieus op zoek bent naar een relatie. Bij datingsites die zich alleen richten op dating en daarnaast niet ook op vrijblijvende zaken als online chatten of online vrienden, kan je veel gerichter op zoek naar een date. Iedereen op een datingsite is tenslotte op zoek naar hetzelfde. Terwijl je bij Badoo ook door bergen profielen van mensen moet zoeken die andere intenties hebben, zoals gewoon vriendschap of die de app juist voor het vinden van een hookup gebruiken.

We zeggen niet dat je geen date kunt vinden hier, want dat kan zeker, maar het kan efficiënter.

Dating tips Badoo

Wil je toch op zoek naar een leuke man of vrouw op deze datingsite, maak dan gebruik van de volgende tips om er het maximale uit te halen:

 • Het kennismakingsspel is een snelle manier om matches te vinden. Maak hier gebruik van.
 • Vrouwen worden overspoeld met berichten. Wees niet die man die het zoveelste slappe berichtje stuurt, maar neem de tijd om het profiel van iemand eerst goed te lezen.
 • Aan de hand van de informatie uit het profiel kan je een leuk en passend bericht sturen.
 • Zorg dat je in ieder geval één goeie foto van jezelf in je profiel hebt staan. Nog beter is het om meerdere foto’s te uploaden. Je zult zien dat je meer reacties krijgt.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Prima gratis te gebruiken
 • Je kunt op zoek naar singles overal ter wereld

Minpunten

 • Neemt het niet zo nauw met privacy en bescherming van persoonlijke gegevens
 • Ook veel mensen die niet op zoek zijn naar een relatie

Veelgestelde vragen

Wat kun je met een gratis Badoo account?

Met een gratis Badoo account kun je contacten leggen en berichtjes sturen. Wel zit er een limiet aan het aantal berichten dat je per dag kunt sturen en aan hoe vaak jouw profiel getoond wordt.

Hoe betrouwbaar is Badoo?

In een onderzoek van de Universiteit van Cambridge uit 2009 scoorde Badoo het slechtst van alle onderzochte datingsites op het gebied van privacy. Hoewel er gewerkt is aan verbetering krijgt Badoo van de Mozilla Foundation nog steeds een onvoldoende (1) op dit vlak.

Kun je mensen zoeken op Badoo?

Je kunt mensen zoeken door je Facebookprofiel te koppelen, Badoo zoekt dan naar je Facebook contacten. Daarnaast kan je het kennismakingsspel spelen of zoeken naar leden in de buurt.

Is Badoo een dating app?

Ja, Badoo kun je gebruiken als dating app. Maar je kunt het ook gebruiken als sociaal netwerk, voor het maken van vrienden bij jou in de buurt of om gewoon lekker te chatten.

Hoe oud moet je zijn voor Badoo?

In de voorwaarden van Badoo staat dat je minimaal 18 jaar moet zijn om een profiel aan te mogen maken (2).

Is Badoo in Nederland beschikbaar?

Ja, hoewel Badoo internationaal is zijn er redelijk wat Nederlandse gebruikers te vinden. Badoo.nl stuurt je ook door naar de vertaalde versie op badoo.com/nl/

Alternatieven

Liever een van de alternatieve datingsites proberen?

 • Datingsites vergelijken

Deel dit artikel

Wat is Badoo: een Gratis Dating App! Lees de review [2024] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5668

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.