Cape Cod gevelbekleding - Gevel&Wand (2024)

Cape Cod gevelbekleding - Gevel&Wand (1)

Cape Cod gevelbekleding - Gevel&Wand (2)Cape Cod gevelbekleding aanschaffen? Eén van de meest stevige en duurzame soorten gevelbekleding die betaalbaar is en je pand van een karakteristieke en modern uitstraling voorzien is Cape Cod gevelbekleding. Cape Cod gevelbekleding is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en zeer onderhoudsvriendelijk. Als je meer te weten wilt komen over wat Cape Cod gevelbekleding is en wat hier allemaal precies bij komt kijken, lees dan de onderstaande tekst goed door.

*Tip:
Gevelrenovatie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Inhoudsopgave

Wat is Cape Cod gevelbekleding?

Cape Cod gevelbekleding is een duurzame gevelbekleding handelsmerk met gevelbekleding van hout die goed bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Het materiaal wordt gemaakt van Lodgepole Pine, oftewel Noord-Amerikaans grenen. Door je gevel te bekleden met Cape Cod gevelbekleding zorg je voor het creëren van een karakteristieke uitstraling en hier komt nog bij dat je kunt kiezen uit vrijwel alle kleursoorten, breedtes, dikten en combinaties voor een gepersonaliseerde look. Bij Cape Cod gevelbekleding kan je overigens uitgaan van milieuvriendelijkheid aangezien Cape Cod uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is en voorzien is van een FSC keurmerk.

De verschillende toepassingen

Cape Cod gevelbekleding wordt tegenwoordig veel in de woning- en utiliteitsbouw toegepast, aangezien Cape Cod gevelbekleding zeer geschikt is als het om circulair slopen gaat. Daarnaast is Cape Cod gevelbekleding ook zeer goed toepasbaar in zowel modern als landelijke woonstijlen vanwege de grote verscheidenheid aan soorten, kleuren en stijlen Cape Cod gevelbekleding. Je kunt Cape Cod gevelbekleding kopen in donkere kleuren, in lichte kleuren, in pastelkleuren, in felle kleuren en in vrijwel elke kleur die je kunt bedenken.

De afwerking

Cape Cod gevelbekleding kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Er zijn namelijk verschillende afwerkingsonderdelen te koop om Cape Cod gevelbekleding netjes aft e werken. Je kunt hierbij denken aan zaken als startprofielen, lijsten, nagels in allerlei kleuren en lengtes, binnenhoeken, buitenhoeken en dergelijke. Elk van deze mogelijkheden doen de kosten van Cape Cod gevelbekleding stijgen afhankelijk van de keuzes die je doet.

De montage van Cape Cod gevelbekleding

Tijdens het monteren ga je moeten zorgen voor voldoende ventilatie in de ruimte. Daarnaast is het essentieel om warmtebruggen te vermijden, om kanten en aansluitingen zuiver en dicht te verwerken, om het vormen van druppels op de bekleding te voorkomen en om te zorgen dat alle materialen droog bewaard blijven. Het is overigens ook slim om de Cape Cod gevelbekleding te bevestigen aan een houten onderconstructie en om de planken met schroeven of nagels te bevestigen.

Voor- en nadelen van Cape Cod gevelbekleding

Je gaat naar de verschillende voordelen van Cape Cod gevelbekleding moeten kijken als je een wel geïnformeerde keuze wilt maken. Hieronder vind je een opsomming van de meest relevante voordelen van Cape Cod gevelbekleding:

  • Je kunt een uniek effect en een natuurlijke look creëren met Cape Cod gevelbekleding.
  • Je pand ziet er netjes en onderhouden uit waardoor de waarde van je huis zal stijgen op de woningmarkt.
  • Cape Cod gevelbekleding is geschikt voor vrijwel elke soort gevel.
  • Je kunt je pand optimaal beschermen tegen de verschillende weersinvloeden door middel van Cape Cod gevelbekleding.
  • Je maakt een milieuvriendelijke keuze aangezien Cape Cod hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Dit is te herkennen aan het FSC keurmerk.
  • Cape Cod gevelbekleding is onderhoudsvrij en wordt gemaakt op een duurzame wijze.
  • Je kunt Cape Cod gevelbekleding kopen in verschillende kleuren, dikten en breedtes.
  • De montage van Cape Cod gevelbekleding is eenvoudig en vrij snel gebeurd.

In principe zijn er niet veel nadelen te benoemen bij Cape Cod gevelbekleding. De prijs kan echter wel enorm oplopen naarmate je een grote oppervlakte wilt bekleden en daar komt nog bij dat afhankelijk van de situatie hout minder lang mooi blijft. Wil je dat je gevel er langer mooi uit blijft zien, breng dan regelmatig een beschermende toplaag aan op de gevelbekleding.

De kosten van Cape Cod gevelbekleding

Wil je investeren in Cape Cod gevelbekleding, dan ga je hier ergens tussen de € 80 en € 110 voor betalen. Wat de exacte kosten zijn voor Cape Cod gevelbekleding hangt af van welke soort Cape Cod gevelbekleding je kiest, van de afmetingen van de gevel, van de bevestigingsmethode die er wordt uitgekozen, van de huidige staat van de gevel, van de moeilijkheidsgraad en van de bereikbaarheid. Wil je liever een ervaren en erkend bedrijf inschakelen om Cape Cod gevelbekleding te plaatsen op je gevel, dan ga je hier gemiddeld € 30 tot € 50 per uur aan kwijt zijn. Je bent dan echter wel van professioneel werk, garantie en topkwaliteit verzekerd.

Een expert inhuren of zelf aan de slag gaan

Als je een handige doe-het-zelver bent die liever graag zelf aan de slag gaat met het monteren van Cape Cod gevelbekleding, dan kan je zelf de juiste materialen en gereedschappen in huis halen, voldoende tijd vrijmaken voor de werkzaamheden en gebruik maken van een stappenplan zodat je alle instructies nauwkeurig opvolgt. Wil je echter van professioneel werk verzekerd zijn, schakel dan een expert in. Dit zijn de redenen om een expert in te schakelen:

  • Je bent verzekerd van een correcte montage, waardoor ook een lange levensduur.
  • Je krijgt garantie op de Cape Cod gevelbekleding als je een erkend bedrijf inhuurt.
  • Je kunt van Cape Cod gevelbekleding van topkwaliteit uitgaan.
  • Je bent van efficiëntie verzekerd waardoor je veel tijd kunt besparen.
  • Je krijgt advies over de mogelijkheden van Cape Cod gevelbekleding.
  • Je kunt het onderhoud van Cape Cod gevelbekleding direct regelen met de expert.

Offertes vergelijken

Ben je het vernieuwen van de uitstraling van je woning of je bedrijfspand aan het voerwegen en wil je kiezen voor Cape Cod gevelbekleding? Dan is het slim om contact op te nemen met een erkend en ervaren bedrijf zodat je voorzien wordt van professioneel advies en van de meest deskundige hulp. Ga echter eerst na bij welke expert je het meest kunt besparen zonder dat je op de kwaliteit van de service in hoeft te leveren door het maken van een vergelijking. Middels een vergelijking kan je namelijk eenvoudig bepalen bij welke expert je de laagste prijs scoort tegen de beste kwaliteit.

Cape Cod gevelbekleding - Gevel&Wand (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6291

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.