Badoo: wat is het en hoe werkt het? Deze dingen moet je weten! (2024)

Badoo is één van ‘s werelds grootste datingsites en apps. De datingsite is opgericht in 2006 en is al snel uitgegroeid één van de grootste datingplatformen ter wereld. Wereldwijd zijn ongeveer 500 miljoen mensen al ingeschreven geweest bij Badoo en het telt ongeveer 60 miljoen maandelijkse gebruikers.

Je vindt in Nederland gemakkelijk leuke singles op Badoo, je kunt namelijk gebruik maken van handige zoek- en filterfuncties. Zo is een date krijgen dankzij Badoo niet moeilijk.

In dit artikel ga je meer informatie van de datingsite Badoo, zo kom je te weten hoe het werkt, van welke functies je gebruik kunt maken en weet je wat de kosten zijn.

Meld je aan op Badoo.com!

Wat kun je in dit artikel lezen?
 1. Wat is het en hoe werkt Badoo?
 2. Aanmelden op Badoo
 3. Is Badoo gratis?
 4. Functies van de datingsite
 5. Tips voor Badoo
 6. Dating app van Badoo downloaden
 7. Lid worden van Badoo of niet?
 8. Over Badoo

Wat is het en hoe werkt Badoo?

Zoals je al in de inleiding hebt gelezen is Badoo één van de grootste datingsites en apps ter wereld. Het is een grote internationale datingsite die in bijna ieder land ter wereld actief is en het is ook in ieder land een succes. Zo is Badoo ook in Nederland actief waar het enkele (tien)duizenden singles verwelkomt.

Je kunt Badoo een beetje vergelijken met de populaire dating app Tinder, bij Badoo kun je namelijk ook op de manier door profielen bladeren zoals je op Tinder doet. Deze functie heet het zogenaamde Kennismakingsspel. Met deze functie beoordeel je snel profielen waarna je aangeeft of je die persoon leuk vindt of wilt overslaan.

Naast het Kennismakingsspel zijn er nog veel andere functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld op een snelle manier leden zoeken die in je omgeving wonen en bij je passen door gebruik te maken van een zoekfilter.

Badoo is voor iedereen bedoeld en het maakt niet uit wat voor intentie je hebt. Of je nou op zoek bent naar een vrijblijvende chat, flirt, spannende date, vriendschap of een serieuze relatie. Het enige wat op de datingsite gevraagd wordt is om respectvol met andere leden om te gaan, want hier wordt ook op gecontroleerd.

Aanmelden op Badoo

Het aanmelden op de datingsite is volledig gratis te doen en je bent binnen een paar minuten ingeschreven. Op de homepagina wordt de aandacht al direct getrokken door de teller met het aantal leden die zich hebben aangemeld. Je kunt je snel op Badoo inschrijven door in te loggen met je Facebook, met je Google account of door een aantal vragen te beantwoorden. Maar je hoeft je niet in te schrijven om van de datingsite gebruik te maken, je kunt eerst leden in je omgeving bekijken en pas daarna inschrijven.

Als je je inschrijft door een aantal vragen te beantwoorden geef je allereerst aan of je een man of vrouw bent. Vervolgens vul je je voornaam, geboortedatum, locatie, e-mail of nummer en een wachtwoord in. Vervolgens voeg je enkele foto’s toe aan je profiel en bevestig je het opgegeven e-mailadres.

Nadat je het opgegeven e-mailadres hebt bevestigd kun je gebruik maken van de datingsite. Maar je krijgt eerst een uitleg hoe bepaalde functionaliteiten werken, zo krijg je een uitleg hoe het Kennismakingsspel werkt.

Na het inschrijven is het eerst slim om het dating profiel verder in te vullen, zo kun je bijvoorbeeld een locatie instellen, aangeven wat je interesses zijn en kun je persoonlijke informatie invullen. Wanneer je je profiel helemaal invult heb je meer kans om leuk gevonden te worden en om berichten van andere leden te krijgen.

Badoo: wat is het en hoe werkt het? Deze dingen moet je weten! (1)

Is Badoo gratis?

De datingsite en app van Badoo zijn volledig gratis te gebruiken, zo kun je gratis daten. Van veel functies kun je gratis gebruik maken om leuke singles te vinden en om daarmee in contact te komen. Zo kun je bijvoorbeeld van de functie Kennismakingsspel gebruik maken en berichten versturen.

Echter heb je als gratis lid geen toegang tot alle functies die de datingsite en app bieden. Zo heb je bijvoorbeeld geen toegang om te zien wie jouw leuk vindt en kun je niet van een onzichtbare modus gebruik maken. Om toegang te krijgen tot deze functies moet je een Premium lidmaatschap activeren of credits kopen.

Premium lidmaatschap

Met een Premium lidmaatschap kun je zien wie jou als favoriet heeft toegevoegd, wie jou leuk heeft gevonden, kun je berichten als eerste laten gelezen worden, kun je chatten met nieuwe vrouwen, kun je ‘Nee’-stemmen ongedaan maken, kun je chatten met populaire vrouwen en kun je in een onzichtbare modus van de datingsite gebruik maken.

Met een Premium lidmaatschap kun je Badoo bijna volledig gebruiken, maar dit brengt ook de nodige kosten met zich mee. Dit zijn de kosten van een Premium lidmaatschap:

 • 1 week voor €5,99
 • 1 maand voor €17,99
 • 3 maanden voor €43,99
 • 6 maanden voor €65,99 (populairste pakket)
 • Levenslang voor €129,99

Credits om extra voordelen te hebben

Naast een Premium lidmaatschap heeft Badoo een zogenoemd creditsysteem. Met credits kun je bepaalde voordelen op het datingplatform behalen die je met een Premium lidmaatschap niet hebt. Credits zijn in verschillende aantallen beschikbaar, het is afhankelijk van welke betaalmethode je gebruik maakt voor welke hoeveelheid credits je kunt kopen.

Door credits te gebruiken behaal je deze voordelen op de datingsite en app:

 • Stijg naar de eerste plaats in zoekresultaten.
 • Word je op elke pagina bij je in de buurt getoond.
 • Je wordt vaker getoond in het Kennismakingsspel.
 • Kun je cadeaus aan andere leden geven.
 • Grappige stickers in chat sturen.
 • Kun je chatten met meer mensen.
 • En kun je aangeven dat je online bent.

Meld je aan op Badoo.com!

Functies van de datingsite

Je kunt op de datingsite en in de app van een aantal handige functies maken. Met de functies ontmoet je mensen die je leukt vindt en kun je berichten versturen en ontvangen. Je hebt hierboven al gelezen van wat voor functies je ongeveer gebruik kunt maken, maar we zullen hier uitleggen wat de werking van de functies zijn.

Kennismakingspel

De hoofdzakelijke functie van Badoo is het Kennismakingspel, met deze functie kun je namelijk gemakkelijk mensen vinden die je leuk vindt. Het kennismakingspel werkt op een leuke manier, je krijgt profielen van andere gebruikers te zien die je kunt beoordelen. In het dating profiel zie je een aantal foto’s van iemand staan en lees je bijvoorbeeld wat zijn of haar interesses zijn, op deze punten beoordeel je iemand. Als je iemand leuk vindt klik je op het hartje of swipe je naar rechts. Als je iemand wilt overslaan klik je op het kruisje of swipe je naar links. Daarnaast kun je ook een Crush sturen als je iemand erg leuk vindt, hiermee trek je extra aandacht van die persoon.

Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je met elkaar chatten.

In dit Kennismakingspel zitten veel extra opties gestopt, zo kun je de beoordeling over iemand ongedaan maken om die persoon opnieuw te kunnen beoordelen. Daarnaast heb je ook een functie die je omhoog plaatst in het spel, zo beoordelen meer leden je profiel en heb je extra veel kans op matches.

Leden in de buurt

Een andere functie om leuke singles te vinden is het zoeken van leden in je omgeving. Met deze functie krijg je profielen van gebruikers te zien die in je omgeving zijn, je krijgt een lijst met profielfoto’s te zien met de afstand die ze van jou verwijderd zijn.

Je kunt deze lijst met profielen heel precies filteren, zo kun je aangeven welke leeftijd je zoekt, wat voor interesses leden moeten hebben, lichaamsbouw en lengte. Zo krijg je heel nauwkeurig singles te zien die in je omgeving zijn en kun je hun profielen leuk vinden.

Matches en berichten

Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kan er contact worden gelegd. Je kunt met elkaar contact leggen door een goed berichtensysteem dat erg handig werkt. Je hoeft niet alleen berichtjes met tekst te sturen, maar je kunt ook foto’s en stickers sturen.

Deze functie werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Whatsapp, je hoeft dus geen verrassingen te verwachten.

Tips voor Badoo

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben de datingsite Badoo en eveneens de dating app uitgebreid getest. Tijdens het testen hebben wij een aantal tips kunnen vaststellen waarmee je het succes op Badoo aanzienlijk vergroot.

 • Vul veel informatie op je profiel in, voeg minimaal 3 foto’s toe aan je profiel en koppel eventueel je Instagram account. Zo kunnen leden veel informatie van je lezen en heb je meer kans dat andere leden je leuk vinden.
 • Vrouwen op Badoo krijgen veel berichten van mannen, zorg ervoor dat je uniek bent en begin een gesprek met een goede openingszin.
 • Stuur een Crush als je iemand erg leuk vindt en met hem of haar in contact wilt komen.
 • Koop met credits de functie om extra op te vallen, hiermee krijg je meer profielbezoekers, likes en berichten.
 • Gebruik de zoekfilter goed om de perfecte match te vinden.
Badoo: wat is het en hoe werkt het? Deze dingen moet je weten! (2)

Dating app van Badoo downloaden

Badoo is niet alleen een datingsite, het heeft ook een dating app beschikbaar voor Android en iOS gebruikers. De dating app van Badoo is één van de populairste en beste dating apps in Nederland. De app heeft dezelfde functies beschikbaar als op de website, maar het navigeren gaat door de app veel sneller en is handiger. Bovendien wordt de app veel vaker gebruikt dan de website, je kunt dus beter van de dating app gebruik maken.

De app is beschikbaar voor mobiele telefoons in Google Play en in de App Store. Je hoeft enkel de app te downloaden en een account aan te maken om direct leuke singles te ontmoeten.

Lid worden van Badoo of niet?

Badoo is wereldwijd een erg populaire datingsite en app, al meer dan 475 miljoen mensen zijn lid geweest van het datingplatform. Echter is Badoo in Nederland niet zo populair als bijvoorbeeld Tinder of Lexa. Zo krijg je met het Kennismakingsspel leden te zien uit het hele land, soms wel 150 kilometer van je vandaan.

Je kunt op de datingsite en in de app van veel handige functies gebruik maken, met de functies vind je snel leuke singles. Daarnaast kun je snel contact met leden en heb je snel een date afgesproken met iemand.

Een nadeel van het datingplatform is wel dat de kosten van een premium lidmaatschap en van credits hoog zijn. Maar gelukkig kun je gratis van de app en site gebruik blijven maken.

Wij van Dedatingwijzer.nl raden Badoo absoluut aan. Het is een goed datingplatform om lid van te worden en je hebt veel kans om leuke singles te ontmoeten waarmee je kunt gaan daten.

Meld je aan op Badoo.com!

Over Badoo

In 2006 is het datingplatform opgericht en heeft zich al snel naar de top gewerkt. Badoo telt maar liefst 60 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en worden er 350 miljoen berichten per dag verstuurd. Er zijn maar weinig datingsites die zulke hoge getallen kunnen melden. De website is inmiddels beschikbaar in 40 verschillende talen, zo kunnen veel mensen rondom de wereld er gebruik van maken.

Badoo noemt zichzelf een sociaal netwerk en niet zozeer een datingnetwerk, maar uit ervaring blijkt dat de website en app vaker voor dating worden gebruikt. Er zijn veel singles op het datingplatform te vinden en maar weinig mensen die al een relatie hebben.

Het bedrijf achter Badoo is Badoo Trading Limited en de hoofdvestiging is in Londen. Er werken meer dan 200 medewerkers in verschillende landen bij het bedrijf.

Badoo: wat is het en hoe werkt het? Deze dingen moet je weten! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5664

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.